Expositie

Paleis Soestdijk

21 april tot 15 juli 2017

Het beeld ‘Houellebecq’ is genomineerd voor de Nederlandse portretprijs 2017. De genomineerde werken worden tentoongesteld in Paleis Soestdijk. Er zijn vier prijzen: voor twee- en driedimensionaal werk, voor jong talent en een publieksprijs.

De jury kiest prijswinnaars uit deze genomineerde portretten. Er zijn vier prijzen: voor twee- en driedimensionaal werk, voor jong talent en een publieksprijs. Leden van de jury zijn: Rudi Ekkart (vz) , Jan Six, Jan Teeuwisse, Norbert Middelkoop, Lita Cabellut, Sam Drukker en Eric Claus.

De selectiecommissie heeft een selectie gemaakt uit meer dan 800 ingezonden portretten (schilderijen en beelden). Er is een selectie van 50 genomineerde werken gemaakt, waarvan slechts 9 beelden (driedimensionaal werk). De jury kiest vervolgens de prijswinnaars uit deze genomineerde portretten. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op 14 juni 2017

De competitie wordt uitgeschreven door stichting De Nederlandse Portretprijs (DNP) en is bedoeld om de portretkunst (schilderen, tekenen, beeldhouwen) als kunstvorm onder de aandacht te brengen en te stimuleren. De initiatiefnemers organiseerden eerder twee edities ter promotie van het portret onder de naam ‘Weekend van het Portret’.

Voor verdere info: zie www.portretprijs.nl of kijk op de facebookpagina.